حمل ترکیبی

حمل ترکیبی

فهرست مطالب

حمل و نقل ترکیبی

همانطور که از اسمش مشخص است حمل و نقلی است که در آن انتقال کالا از کشوری به کشور دیگر حداقل با دو روش حمل و نقل متفاوت انجام بگیرداین نوع شیوه حمل و نقل تحت قرارداد با یک شیوه حرکت حمل و نقل است. به طور مثال باری از چین از طریق دریایی وارد ایران میشود و پس از آن از طریق جاده ای وارد مرز سرخس و با شیوه ریلی به عشق اباد ترانزیت می شود.

شرایط حمل و نقل بار ممکن است در زمان‌های مختلف متفاوت باشد و نیاز به استفاده از روش‌های مختلف بوجود بیاید؛ اما این تغییر روش جابه‌جایی تنها زمانی ممکن است که از حمل و نقل ترکیبی استفاده کنید؛ زیرا امکان استفاده همزمان از دو یا چند روش جابه‌جایی به صورت پشت سرهم وجود دارد

انواع روش‌های حمل و نقل ترکیبی 

با توجه به تنوع در شیوه های ترکیبی صاحبان کالا با کمک شرکت های حمل و نقل بهترین شیوه حمل بار ترکیبی را برای انواع کالاها استفاده می کنند شرکت حمل و نقل بین المللی زرین ترابر با کادر مجحرب خود بهترین پیشنهاد ها را برای مشتریان خود ارائه می دهد. در اینجا چند نمونه از حمل و نقل ترکیبی را بیشتر رایج است توضیح می دهیم

حمل و نقل ترکیبی از طریق جاده-ریل

در این روش بار توسط کامیون و با طی‌کردن مسافت به سمت راه‌آهن می‌رود تا بیشتر مسیر جابه‌جایی توسط قطار صورت بگیرد. که در هنگام جابه‌جایی باربه دو شیوه انجام می شود در مرحله اول بار از کامیون یا کانتینر حامل آن خارج نمی‌شود و به همان صورت به قطار وصل می‌شود. این موضوع باعث می‌گردد تا میزان آسیب‌دیدگی بار در طول جابه‌جایی به حداقل ممکن خودش برسد که بسیار کمک‌کننده است. ولی گاهی بنا به نیاز بار تخلیه و مجددا در واگن بارگیری می شود.

حمل و نقل ترکیبی از طریق راه‌آهن –دریا و برعکس

در این نوع از روش حمل و نقل ترکیبی، ابتدا بار موردنظر در قطار قرار می‌گیرد تا به سمت بندر هدایت شود؛ پس از انجام این کار، کانتینرهای حاوی بار در داخل کشتی قرار می‌گیرند تا به سمت مقصد موردنظر برسد. یا برعکس بار از طریق حمل و نقل دریایی وارد یک بندر می شود و از طریق  ریلی به مقصد می رسد . در ایران پرتردد ترین مسیر ترکیبی دریایی و ریلی کریدور بندر عباس به سرخس است که بار به شیوه دریایی وارد و از طریق ریلی وارد سرخس می شود.

حمل و نقل ترکیبی از طریق هوا و راه‌آهن

هنگامی قصد استفاده از این روش را دارید؛ در ابتدا بار از طریق ترانزیت هوایی  با یک هواپیمای باربری به سمت یکی از شهرهای داخلی کشورهای موردنظر ارسال میگردد و سپس از طریق راه‌آهن و قطار بار به سمت مقصد نهایی ارسال میشود. سرعت استفاده از این روش بسیار بالا است و همین موضوع باعث می‌شود تا در مواقع ضروری آن را به کار ببرند.